bibnews
کارفرمايان بد در دو شکل آمده: تيره و يا ناکارآمدتیتر اخبار ایران:هوای تهران تا ۲ روز آینده ناسالم برای همه ردههای سنی/ مردم از تردد با خودرو شخصی
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تحلیل دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی بیانگر پایداری و سکون نسبی هوا در سه روز آینده به ویژه در روز یکشنبه است که پیامد آن افزایش میزان غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت به ویژه اصفهان، اراک، تهران، کرج و قزوین است.
گزارش ایستگاههای سنجش آلودگی شرکت کنترل کیفیت هوا، سازمانهای هواشناسی و محیط زیست، از روز جمعه تا امروز روند افزایش چگالی آلایندههای جوی را نشان میدهند.
با توجه به تداوم سکون نسبی هوا تا روز دوشنبه، پیشبینی می شود در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری، غلظت آلایندههای جوی در شهرهای تهران، کرج و اصفهان در حد ناسالم برای همه گروهها باشد. در بعد از ظهر روز دوشنبه با افزایش نسبی سرعت باد، چگالی آلایندههای جوی در تهران و البرز اندکی کاهش خواهد یافت.
توصیه میشود سالمندان، کودکان و بیماران تنفسی در این مدت از تردد غیرضروری و فعالیت در فضای آزاد اجتناب کنند، همچنین برای کاهش نسبی آلایندهها به شهروندان عزیز میشود برای تردد در شهر در حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.
آسمان تهران طی دو روز آینده صاف و غبارآلود پیشبینی میشود؛ بیشینه و کمینه دما فردا در تهران 20 و 10 درجه خواهد بود.
روز آینده بندرعباس با بیشینه 33 درجه بالای صفر گرمترین شهر کشور و شهرهای کرمان، شهرکرد و سنندج با کمینه دمای یک درجه زیر صفر سردترین شهر کشور خواهند بود.
میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی تا روز 22 مهرماه امسال 21.7 درصد بارش سال گذشته بوده است.
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، خلبان هواپیمای ایرباس متعلق به هما، امروز به دلیل بروز نقص فنی در موتور، تصمیم به بازگشت به فرودگاه امام گرفت.
این هواپیما که با 150 مسافر از تهران به مقصد نجف پرواز کرده بود، دچار نقص فنی شد که به تصمیم خلبان دوباره به فرودگاه امام خمینی (ره) برگشت.
یکی از مسافران این پرواز در اینباره به خبرنگار فارس گفت: پرواز شماره 3417 ایرانایر در مسیر تهران-نجف قرار بود ساعت 10 صبح امروز انجام شود، اما هواپیمای این پرواز با یک ساعت تأخیر ساعت 11 صبح امروز از باند فرودگاه امام خمینی (ره) پرواز کرد.
وی ادامه داد: حدود نیم ساعت از این پرواز گذشته بود که خلبان اعلام نقص فنی در موتور و بازگشت به فرودگاه امام خمینی (ره) کرد.
این مسافر پرواز تهران-نجف هما با اشاره به اینکه مسافران کماکان تا این لحظه در سالن ترانزیت فرودگاه امام منتظر هستند، گفت: فعلا که مسئولان ایرانایر هیچ توضیحاتی به ما ندادهاند
بنابراین گزارش مدیر روابط عمومی ایرانایر درباره این پرواز به خبرنگار فارس گفت: خلبان این پرواز به دلیل وجود نقص فنی در هواپیما، بدون انجام کمترین ریسک، در راستای حفظ ایمنی پرواز، بلافاصله تصمیم به بازگشت به فرودگاه میکند و این طبق قوانین است.
شاهرخ نوشآبادی افزود: چون این پرواز با مشکل فنی مواجه شد، مقرر شد هواپیما و کرو پروازی جایگزین اعزام شوند که این کمی زمان برد.
خبر داغ و جدید را بخوانید:کفاشیان: به رأی و جریمه فیفا اعتراض داریم، عزاداری ایرانیها خلاف اساسنامه
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، علی کفاشیان نایبرئیس فدراسیون فوتبال در جمع خبرنگاران درباره جریمهای که فیفا ایران را بعد از بازی با کرهجنوبی اظهار داشت: ما به این موضوع اعتراض داریم بالاخره یکسری چیزها فرهنگی است و خلاف اساسنامه نبوده است. اعتراض کردهایم حالا باید برای تجدیدنظر به فیفا برود.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از بازیهای ایران هم در شب 21 ماه رمضان افتاده است، برای تعویق این بازی برنامهای دارید یا خیر؟ عنوان کرد: ما مکاتبه کردیم تا زمان را جلوتر بیندازیم اما چون از قبل مسابقات قرعهکشی شده برگزاری این رقابتها در دستور کار قرا گرفته شده است.
کفاشیان همچنین در پاسخ به این سوال که برخی اعتقاد دارند این موضوع در دوره شما بسته شده خاطرنشان کرد: ما از قبل گفته بودیم که این زمانها برای ما مهم هستند و نمیخواهیم در این روزها مسابقهای داشته باشیم. بعد از اینکه بازیها قرعهکشی شد باز هم حرفمان را گفتیم اما آنها کار خود را انجام دادند. حتی یک روزی که برای مسیحیها مهم است مسابقه گذاشته بودند چون قرعهکشیها انجام شده بود.
نایبرئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که فیفا محرومیت جواد نکونام را سه جلسه تعلیقی و سه جلسه قطعی اعلام کرده اما فدراسیون فوتبال خبر را به صورتی دیگر اعلام کرده بود، گفت: ما وقت اعتراض داریم و اعتراض هم شده است. به دنبال احقاق حقوق هستیم.
شرح خبر:
محمدمهدی زاهدی نماینده مردم راور و کرمان و رئیس کمیسیون آموزشوتحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار داشت: کمیسیون آموزشو تحقیقات مجلس، نامه 15 نفر به عنوان عضو اصلی و متخلف صندوق ذخیره فرهنگیان را خطاب به ریاست مجلس نوشته و گزارش طبق آیین نامه داخلی به وی ابلاغ شد که به دنبال آن ابلاغهای مربوطه را ریاست مجلس صادر میکند.
*یکشنبه هفته آتی؛ انتخاب اعضای هیات رئیسه کمیته تحقیق و تفحص
وی افزود: نشست صحن علنی مجلس که یکشنبه هفته آینده پس از یک هفته تعطیلی، صورت میگیرد، ابلاغها درباره صندوق ذخیره فرهنگیان صادر و رسما تشکیل جلسه میشود. همچنین در این روز اعضای هیات رئیسه کمیته تحقیق و تفحص تشکیل میشود و فعالیت خود را آغاز میکند. یعنی تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان رسما از هفته آتی آغاز خواهد شد.
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، آیتالله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در نمازجمعه امروز با بیان اینکه امروز بسیاری از افرادی که در متن مسائل سیاسی هستند از پدیده دروغ مینالند، گفت: امروز دروغ به عنوان یک آفت به جان جامعه ما خورده و آسیب بزرگ جامعه به شمار میرود.
وی با بیان اینکه سنجش ایمان از طریق سنجش وجود دروغ در زندگی انجام میشود، اظهار داشت: در دوره ما عرصه جدیدی در زمینه دروغ ایجاد شده به نام فضای مجازی؛ در این عرصه یک دروغ به توان هزاران میشود و باید به این حوزه بپردازیم.
خاتمی گفت: فضای مجازی میتواند فرصت یا آسیب باشد، اگر ارزشیها هدایت این صحنه را برعهده گرفتند فرصت است ولی اگر غیرارزشیها وارد شدند بحرانزا میشود که از جمله بحرانهای آن هم مسئله دروغ است.
امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: من سه نصیحت به فعالان فضای مجازی دارم، نصیحت اول اینکه تقوا داشته باشید و حرف مستند بزنید، گاهی یک مسئله راست است ولی مطرح کردن آن مصلحت نیست که نباید بگوییم ولی اگر دروغ باشد و مطرح کنیم که گناه بسیار بزرگی است، نباید هرچه شنیدیم بلافاصله مطرح کنیم.
وی افزود: اگر هم خلاف واقعی در فضای مجازی مطرح شد مردانگی این است که عذرخواهی کنند، تکذیب حرف دروغ از هر جناحی که هست به اعتبار ما میافزاید.
خاتمی ادامه داد: هر خبری که نقل میشود پذیرفتنی نیست، باید در مورد مسائل تحقیق کنیم تا پیامدهای نامطلوب ایجاد نشود.
خاتمی گفت: راهپیمایی باشکوه اربعین نماد بیعت با دین و ارزشها و یک راهپیمایی بینظیر در جهان است چرا که جهان حضور 20 میلیونی را در یک جا به خود ندیده و نخواهد دید.
وی افزود: مناسبت بعدی که این روزها مطرح است و باید به آن اشاره شود مسئله موصل است که قدم به قدم شاهد پیروزیهای چشمگیر برای فتح موصل هستیم، دنیا باید از ارزش عراق و بسیج عراق تشکر کند که مردانه با داعش مبارزه میکنند.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: ایران و عراق و سوریه در حال مبارزه هستند نه آن ائتلاف دروغین مقابله با داعش که فقط ادای مقابله را در میآورند و خبری از مبارزه با داعش نیست بلکه همراهی با داعش از سوی این ائتلاف صوری انجام میشود.
وی با بیان اینکه ارتش عراق یک ارتش قدرتمند است، اظهار داشت: امیدواریم به زودی خبر فتح موصل به گوش جهانیان برسد. ولی آمریکای منافق و برخی کشورهای منطقه نباید فرصتطلبی کنند، نیروهای خود را به نزدیک موصول میآورند و زمانی که فتح شد میخواهند ادعای شراکت کنند در حالی که موصل جزو خاک عراق است و همیشه در این خاک باقی میماند.
خاتمی با گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید طهرانیمقدم گفت: خاطره سردار شهید حسن طهرانیمقدم بزرگ عرصه موشکی کشور و همچنین عزیزان زائری که در سفر کربلا حادثه دیدند را گرامی میداریم و مطمئن مسئولان برای خدمترسانی به زائران کوتاهی نمیکنند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه مسئله امروز دنیا مسئله چهل و پنجمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است، گفت: خبر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در صدر اخبار جهان قرار دارد، سیاست نظام جمهوری اسلامی قبل از انتخابات سیاست بسیار معقول و منطقی و سیاست بیطرفی بود. زیرا در این عرصه نظام ما میگفت اینها سروته یک کرباسند و آبشخورشان در جای دیگری است و اینها نوکر صهیونیست هستند.
وی افزود: البته برخی صاحبان سایتها و روزنامهها جانبدارانه وارد شدند و حتی پیش از انتخابات به استقبال پیروزی برخی کاندیداها رفتند که انجام نشد اما موضع هوشمندانهای نبود زیرا بهتر بود که این افراد هم با سیاست نظام همراهی میکردند.
خاتمی گفت: پس از انتخابات نیز نظام جمهوری اسلامی موضع مناسبی گرفت زیرا ما در هیچ کشوری دخالت نمیکنیم و به انتخاب مردم دنیا احترام میگذاریم و سیاست ما همیشه این است که میبینیم هر فلسطینی، هر بحرینی، هر عربستانی یک رأی دارند ولی آنها که دم از دموکراسی میزنند به ملتها احترام نمیگذارند، ببنید که در دنیا چه میکنند، رئیس جمهور سوریه با 70 درصد آرا رأی آورد ولی در آمریکا به کلی 47 درصد پای صندوق رأی رفتند.
امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: مطلب دوم مسئله اعترافات کاندیداهای ریاست جمهوری بود که این اعترافات نشان داد آمریکا یک کشور ورشکسته است، کشوری که آواز دهل از دور شنیدن را برای برخی مطرح میکنند، اگر در تریبونها ما کمتر از حرفهای کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا را میگفتیم، میگفتند شعاری حرف میزنید.
وی خاطرنشان کرد: کاندیدای منتخب گفته است 20 تریلیون دلار بدهی داریم و وضعمان خراب است، 45 درصد مردم فقیرند و شاهد افزایش قتل در شهرها بودهایم که در 45 سال گذشته بیسابقه بوده است، سیاهپوستان در شهرها در جهنم زندگی میکنند به طوری که در خیابان یک دفعه شلیک میشود، مگر اینجا یک کشور جنگزده است.
خاتمی اضافه کرد: کاندیدای منتخب آمریکا گفته است اگر منابع نفت داعش را از بین میبردیم داعش شکل نمیگرفت و به کاندیدای ناکام اینگونه گفته است که زمان نوزاد بودن داعش شما وزیر امور خارجه بودید ولی حالا داعش در 30 کشور دنیا فعال است چگونه میخواهید داعش را از بین ببرید.
امام جمعه موقت تهران گفت:کاندیدای ناکام آمریکا گفته است سالانه 33 هزار نفر بر اثر خشونت با اسلحه کشته میشوند، اگر این ورشکستگی نیست پس ورشکستگی چیست؟
وی افزود: حالا کسانی در داخل کشور مینشینند و نسخه میدهند که حل مشکلات کشور در گروه سازش با آمریکا است، کشوری که خودش بحرانزده و بدبخت است میخواهد کشور دیگر را نجات دهد؟ هیهات؛ راه درست همان مرگ بر آمریکا است.
خاتمی گفت: مطلب سوم این است که مردم آمریکا از ماجراجوییهای این کشور در جهان خسته شدهاند، هر جا یک شلوغی ایجاد میشود سروکله آمریکا در آنجا پیدا است، در اکراین عدهای علیه دولت قانونی تظاهرات میکنند یک دفعه معاون رئیس جمهور آمریکا در راهپیمایی شرکت میکند، مالیات مردم آمریکا خرج آدمکشی در سوریه و یمن میشود در حالی که کاندیدای منتخب ریاست جمهوری آمریکا میگوید ما کشوری داریم که به اتوبان، تونل و بیمارستان جدید نیاز دارد اما پولش را نداریم، پول مالیات کجا میرود؟ خرج آدمکشی میشود.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: نصحیتی به رئیس جمهور تازه به دوران رسیده آمریکا دارم و آن اینکه اگر راه شما همان راه پیشینیانتان باشد مطمئن باشید سرانجام شما هم سرانجام آنها خواهد بود، آنها چند ویژگی داشتند شما اشتباهات آنها را تکرار نکنید.
وی با اشاره به ویژگیهای رئیس جمهوریهای سابق آمریکا گفت: آنها بسیار مغرور بودند و غرور استکباری داشتند به طوری که دنیا را یک ده میدیدند و خودشان را کدخدای جهان میدانستند، آنها که دروغگو بودند به طوری که اوباما زمانی که آمد میگفت زندان گوانتانامو را میبندم و مداخلات نظامی آمریکا در کشورها را متوقف میکند.
خاتمی گفت: پرونده آنها در ایران نیز بسیار سیاه است به طوری که در 62 سال گذشته تقویت رژیم جلاد پهلوی، جنگ تحمیلی، حمایت از منافقین و فتنهگران و هرچه از دستشان برآمد علیه نظام انجام دادند و نسبت به جهان اسلام نیز جنایتهای بسیاری داشتند به طوری که اتاق جنگ یمن به دست آمریکاییها است و اسم این کار خوی استکباری است.
امام جمعه موقت تهران گفت: اگر رئیس جمهور جدید آمریکا بخواهد مانند رئیس جمهوریهای قبلی عمل کند نه در 4 سال بلکه در همان ماههای و سالهای اول منفور مردم میشود، در مناظراتشان در اهانت به ملت ایران سنگ تمام گذاشتند، البته ما میدانیم که اینها بازی انتخاباتی است و میخواهند رأی بیاورند که مردم آمریکا حساب یکی از کاندیداها را به دستش دادند و ناکامش کردند ولی گر کاندیدای منتخب بخواهد در همان حال و هوا باشد باید بداند ملت ایران ملتی است که رؤسای جمهوری سابق آمریکا را خسته کرده است.
وی خطاب به رئیس جمهور منتخب آمریکا گفت: شما اگر بخواهید همان دیوانگیها را داشته باشید به سرنوشت رؤسای جمهوری سابق دچار میشوید، در مناظرات خود مردم ایران را تروریست دانستید؟ اگر یک جو مردانگی داشته باشید باید از ملت ایران عذرخواهی کنید.
خاتمی خطاب به ترامپ گفت: حواست باشد بازی با ایران بازی با دم شیر است و امیدوارم این حرفها به گوشت برسد و بدانی که ایران اسلامی یک منش دارد و یک شعار؛ منش ما مقاومت تا آخرین نفر و آخرین نفس است و شعار ما شعار حسین (ع) است یعنی هیهات من الذله است.
شرح خبر:
«علی الهمذانی»، یک فرمانده یمنی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در صنعا اظهار داشت: نیروهای ویژه یمنی مستقر در نجران با هدف گرفتن یک خودروی نظامی سعودی سه نفر از سر نشینان آن شامل یک فرمانده و 2 نظامی را به هلاکت رسانده و هفت سرنشین دیگر آن را زخمی کردند.
وی افزود: رزمندگان یمنی همچنین سه نفر از مزدوران سعودی را به ضرب گلوله کشته و شماری دیگر را زخمی کردند .
الهمذانی گفت: اسرای زخمی به بیمارستان میدانی یمنیها منتقل شدند تا پس از درمان مورد بازجویی قرار گیرند.
در همین حال یک مقام نظامی یمن از تشدید عملیات برون مرزی نیروهای ارتش یمن با پشتیبانی کمیتههای مردمی علیه اهداف نظامی سعودی خبر داد.
به گفته منبع مذکور، در نجران نیروهای یمنی محل تجمع نظامیان سعودی در 2 سایت السدیس و الزور را هدف موشکهای کاتیوشا گرفتند و همزمان 2 سایت العش و الهجله نیز هدف آتش توپخانه یمنیها قرار گرفت.
وی افزود: چند محل تجمع نظامیان سعودی و مزدوران یمنی آنها در عرق السیول نیز هدف حمله موشکی قرار گرفت که با زخمی شدن شماری از آنها همراه بود.
در تهامه جیزان توپخانه ارتش و کمیتههای مردمی چندین گلوله خمپاره به محل تجمع نظامیان سعودی در سایت الرمیح شلیک کرده و یک خودروی نظامی را در غرب سایت مثعن منهدم و سرنشینان آن را به هلاکت رساندند.
در عسیر نیز توپخانه ارتش یمن محل تجمع ارتش سعودی در گذرگاه علب و محل تجمع نظامیان سعودی در پادگاه المجازه را هدف گرفت.
جبهه عسیر طی روزهای گذشته تاکنون شاهد تشدید حملات رزمندگان یمنی بوده است، همان گونه که پیش از این استان نجران شاهد یورش و پیروزی نیروهای یمنی در تثبیت مواضع خود تا دروازههای این شهر بوده است.
منابع نظامی یمن از تشدید بی سابقه عملیات نظامی نیروهای یمنی و تحقق دستاوردهای بزرگ میدانی برای آنها و شکستهای متوالی برای ارتش سعودی و گروههای مزدور آن خبر می دهند.
مواضع و استحکامات نظامی ارتش سعودی در عسیر نیز به رغم در اختیار داشتن مدرنترین تسلیحات نتوانست در برابر رزمندگان یمنی دوام آورد و این غیرت رزمی نیروهای یمنی است که توانسته تا عمق خاک سعودی پیشروی کرده و در نجران منتظر دستور فرماندهی نظامی برای ورود به داخل شهر و اعلام رسمی سقوط آن هستند.
خبر جدید را بخوانید: :وابستگی 58 درصدی صندوقهای بازنشستگی به دولت / آمار تکان دهنده از هزینههای صن
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد نهاوندیان رئیس دفتر سابق رئیس جمهور در همایش صندوقهای بازنشستگی، تنگناها و راهکارها با اشاره به اینکه وابستگی صندوقهای بازنشستگی به بودجه دولت افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: از سال 1387 که میزان وابستگی 36 درصد بود هم اکنون این وابستگی به 58 درصد در سال 1395 رسیده است.
وی افزود: روند افزایش وابستگی به صندوقهای بازنشستگی سالم نیست و در این باره باید خود صندوقها باکفایت درصدد افزایش بهرهوری و کاهش وابستگی به منابع دولتی باشد.
نهاوندیان با اشاره به اینکه صندوقهای بازنشستگی باید به توجیه اقتصادی بازگردند، تصریح کرد: هم اکنون آمار تکاندهندهای از میزان گردش مالی پرداخت حقوق، مستمری و هزینههای درمان وجود دارد که بر اساس آن در سال 94، 120 هزار میلیارد تومان اعلام میشود که چیزی معادل 40 میلیارد دلار است.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: اگر کل درآمد ارزی حاصل از فروش نفت خام را محاسبه کنیم به 27 میلیارد دلار نمیرسد بنابراین در صندوق بازنشستگی با رقم بزرگی مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه همواره باید توجه عمومی دولت و مجلس به صندوقهای بازنشستگی باشد گفت: در موضوع شفافیت هم نمیتوان برخورد دوگانه داشت بنابراین صندوقهای بازنشستگی به طور شفاف اطلاعات مالی را در اختیار ذینفعان خود قرار دهند.
شرح خبر:
به گزارش فارس به نقل از آرس تکنیکا، این کاربران می گویند سیاست های فیس بوک در این حوزه با قانون اسکان مصوب سال 1964 دولت آمریکا در تضاد است.
بررسی های مستقل موسسه ای به نام ProPublica نشان می دهد که فیس بوک برخی کاربران دارای قومیت های خاص مانند آفریقایی – آمریکایی یا آسیایی – آمریکایی یا لاتین تبار را از مشاهده تعدادی از تبلیغات مسکن خود محروم می کند.
کارشناسان این اقدام فیس بوک را در تضاد با آزادی های مدنی افراد هم می دانند و معتقدند این شرکت نباید بر مبنای نژاد، جنسیت، رنگ پوست، مذهب و دیگر عوامل فرد یا افرادی را از مشاهده برخی تبلیغات خاص محروم کند یا تنها طیف خاصی از آگهی ها را برای آنها به نمایش بگذارد.
شرح خبر:
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، از ماهها قبل بسیاری از رسانههای قبلی فردی به نام «رامی ادهم» را به عنوان «قهرمان کودکان حلب» معرفی کرده و با مصاحبهها و برنامههای متعدد، وی را به چهرهای معروف در بحران سوریه تبدیل کردند.
اما بررسی صورت گرفته در مورد این فرد نشان داد که افسانه «قهرمان کودکان» سرابی بیش نبوده و این فرد بحران سوریه را به دستاویزی برای مطرح کردن خود بدل کرده است.
در ادامه متن کامل گزارش روزنامه «هلسینگین سانومات» در مورد وی آمده است:
این داستان قشنگتر از آنست که واقعیت داشته باشد.
قاچاقچی اسباببازی حلب در حالی داستان پروژه یتیمان حلب را راهاندازی کرده که با تروریستها در ارتباط است.
با بررسیهای انجام شده از سوی تیم تحقیقی روزنامه «هلسینگین سانومات» مشخص شده است که «رامی ادهم» امدادگری که به خاطر کمک به بچههای یتیم در سوریه به شهرتی جهانی دست یافت، افکار عمومی را فریب داده است، با گروههای تروریستی رابطهای محکم دارد و پروژهاش برای نجات کودکان یتیم حلب نیز با تقلب و عوامفریبی بسیار همراه بوده است. ادهم این ادعاها را رد میکند.
داستان اولیه چیزی ورای باور شماست: پدر شش فرزند که خود سوری-فنلاندی است، زندگی خود را به تکرار در معرض خطر قرار میدهد تا برای کودکان گرفتار در محاصره حلب، اسباب بازی و کمک بیاورد. او برای رسیدن به حلب، شبانه و با پای پیاده کوهستان و تپههای گلآلود را طی میکند.
«رامی ادهم» به سرعت با عنوان «قاچاقچی اسباببازی در حلب» به قهرمانی جهانی بدل میشود.
داستان هیجانانگیز ادهم مشتاقانه در فنلاند و از جمله توسط «هلسینگین سانومات» (نویسنده همین مطلب) گزارش میشود. ادهم در میان افراد و سیاستمداران مشهور در حضور مردم دیده میشود. تا آنجا که «جنی هاوکیو» بانوی اول فنلاند، حامی حراج هنری بود که سازمان غیردولتی ادهم که مجمعی سوری-فنلاندی است به راه انداخت.
ادهم 42ساله، که در اواخر دهه هشتاد میلادی از سوریه به فنلاند مهاجرت کرده است، فروشگاه مکملهای غذایی در فنلاند را اداره میکند.
«قاچاقچی اسباب بازی در حلب» اخیرا از سوی شبکههای اصلی خبری مانند «سیاِناِن»، «اِنبیسی»، «بیبیسی» و «الجزیره» پوشش گسترده خبری دریافت کرده است. با توجهی که پس از این گزارشات جلب شده است، کمکهای مالی به پروژه امدادرسانی ادهم رشد چشمگیری داشته است. در همین چند ماه اخیر ادهم مبلغی افزون بر 80000 یورو از راه جذب کمکهای مالی اینترنتی بدست آورده است.
اگرچه تحقیقات «هلسینگین سانومات» (روزنامه نویسنده یادداشت) که در 21اُم اکتبر منتشر شد، زوایای دیگری از داستان ادهم را روشن ساخت.
در پروژه یتیمان حلب تخلفهای بسیاری انجام شده است. بر پایه مدارکی که هلسینگین سانومات به دست آورده است، مشخص شده که داستان زخمی شدن ادهم، داستانی ساختگی بوده برای جلب توجه رسانهها.
از سوی دیگر به تازگی در همین ماه اکتبر مشخص شده است ادهم با جنبش افراطگرایان ارتباط دارد. ادهم این اتهامات را رد میکند.
در تصویری که به صورت عمومی در فیسبوک منتشر شده است، ادهم در کنار یک روحانی به نام «عبدالله المحیسنی» دیده میشود. در این پست، ادهم به المحیسنی میگوید که او «به اندازه صد هزار مرد میارزد» و «شیخی دوست داشتنی» است و از وی با عنوان «نمونهای از مجاهدین» یاد میکند.
بر مبنای مطالعه انجام شده از سوی موسسه کارنگی، المحیسنی با گروههای تروریستی داعش، جبههالنصره و احرار الشام همکاری کرده است. در تصویری دیگر ادهم با مردانی از یک گروه اسلامگرای تندروی دیگر نشسته است. بر پایه گزارش هلسینگین سانومات، ادهم سال 2014 با تیپ «لواء التوحید» به سوریه آمده است.
افزون بر این، ادهم پیامهای زیادی در فیسبوک منتشر کرده که در آن مسلمانان شیعه مذهب و کردها را مسخره کرده و جمعیت شیعه را «فرقه بیمار و تندرو» خوانده و خواستار آن شده که همه مسلمانان شیعه مذهب از سوریه بیرون رانده شوند.
ادهم در دادگاههای فنلاند نیز به جرم ضرب و شتم و استفاده از مخدر محکوم شده و یک محاکمه تقلب مالیاتی را نیز پیش رو دارد.
در ژانویه 2016 (دی ماه 1394) خبر زخمی شدن ادهم در جریان کمکرسانی در بمبارن حلب، سر تیتر خبرگزاریهای فنلاند بود.
خبر بار نخست از صفحه فیسبوک سازمان غیر دولتی ادهم منتنشر شد که میگفت: «برادر ادهم از قربانیان بمباران امروز در حلب است. متاسفانه هنوز نتوانستهایم با او تماس بگیریم».
سازمان غیردولتی «جامعه فنلاندی-سوری» سال 2014 در فنلاند به ثبت رسید.
پست فیسبوکی مشابهی منتشر شد که ادهم را در حالی که سر و دست چپش باندپیچی شده بود نشان میداد. دو روز بعد تصویری از ادهم در حالی که در انوموبیلی نشسته بود منتشر شد با این توضیح که: «برادر رامی حالا در طرف ترکیهای مرز (سوریه) است. او برای مراقبتهای پزشکی (به محل) برده شده و ممکن است فردا به فنلاند بازگردد».
هلسینگین سانومات مدارکی بدست آورده که نشان میدهد زخمی شدن (ادهم) واقعیت نداشته و یک شیرینکاری تبلیغاتی بوده است.
پیامهای متنی و صوتی رد و بدل شده در برنامه «واتس اپ» بر گروه تحقیقی هلسینگین سانومات روشن ساخت که ادهم و دستیار پیشینش «سامی مشعل» داستان را با جزئیات کامل ساخته و پرداخته کردند تا آن را به رسانههای فنلاند بفروشند. صدای ادهم در پیامهای صوتی قابل شنیدن است. برخی از پیامها از شماره (سیم کارت) فنلاندی و برخی دیگر از راه اپراتور ترک فرستاده شدهاند. هلسینگین سانومات اعتبار پیامهای رد و بدل شده در «واتس اپ» را با یک کارشناس خبره فناوری اطلاعات چک کرده است.
سامی مشعل، عکاس سوری است که به ادهم کمک کرد در حلب ویدیو بسازد. ادهم همچنین برای دختر مشعل که در حلب هدف یک تک تیرانداز قرار گرفت و زخمی شد، با فراخوان عمومی پول جمع کرد. پدر و دختر در حال حاضر در فنلاند به دنبال گرفتن پناهندگی هستند.
مشعل موافقت کرد تا مکالمات ذخیره شده در گوشی همراهش را در اختیار هلسینگین سانومات قرار دهد چون حس میکرد ادهم از وی سواستفاده کرده است. مشعل میگوید او به ادهم کمک کرده چون ادهم قول داده بود در زمینه مراقبتهای پزشکی دختر زخمیاش در فنلاند به او کمک کند. یک کلینیک فنلاندی در نهایت هزینه جراحی را پرداخت کرد. مشعل به هلسینگین سانومات گفت: «ادهم مرا متقاعد کرد که اگر به او کمک کنیم مردم بیشتری به یتیمان کمک خواهند کرد».
در پیامهای ژانویه گذشته (دی ماه 94) واتسآپ، ادهم و مشعل داستان زخمی شدن ادهم را به این صورت سرهمبندی میکنند که ادهم پس از حملات هوایی از ناحیه سر و دست زخمی میشود. ادهم نوشته: «اخبار اینطور خواهد بود که رامی ادهم در حملات حلب به سختی زخمی شده است.»
وی در ادامه نوشته: «بعد از ماجرای زحمی شدن من تلفنم را خاموش میکنم و به مدت دستکم سه روز فیسبوک هم نخواهم آمد.»
آنها قرار میگذارند که یکنفر از آشنایان این دو از درمانگاه محلی باند و قلاب بیاورد،. بعد از آن مشعل دوبار پیام داده و تاکید کرده که «بانداژ سر را فراموش نکنید.»
ادهم در پیامی اینطور نوشته: «شاید با یتیمان درحالی که دستم با قلاب به شانه آویزان شده دیدار کنم. یا شاید آنها به دیدار من در الکفاح بیایند. همان جایی که به آنها اسباب بازی میدهم. و همینطوری مجسمه من در هلسینکی ساخته میشود و اشک همه درخواهد آمد.» ادهم به موسسه الکفاح در سوریه اشاره میکند که با ادهم همکاری میکرده است.
در یکی دیگر از این تبادل پیامها، ادهم عکسی از خودش فرستاده که به پهلوی راست کف یک اتومبیل افتاده و مرد دیگری خم شده تا به او کمک کند. مشعل یادآوری کرده که «باید اینطور به نظر برسد که او در حالی که مراقب بازوی توست، پشتت را گرفته است.» مشعل در ادامه افزوده «باید پیش از آنکه بخواهی دیگران را متقاعد کنی، خودت را متقاعد کنی که بازویت شکسته است».
ادهم پیش از «زخمی شدن» متنی به انگلیسی برای مشعل فرستاده که بناست بعدا به عنوان اولین پست پس از حادثه در فیسبوک منتشر شود: «متاسفانه امروز ارتباط خود با برادر رامی ادهم را از دست دادیم. گزارشهایی داریم که از زخمی شدن وی در بمباران مناطق نزدیک حلب حکایت دارد!»
متن شبیه همان چیزی است که بعدا در فیسبوک منتشر شد.
بسیاری از رسانههای فنلاند ماجرای زخمی شدن ادهم را با انتشار عکسهای وی گزارش کردند. طولی نکشید که ادهم با بازوی زخمی در استدیوهای تلویزیونی در حالی که ماجرای زخمی شدنش را تعریف میکرد دیده شد و داستان ساختگی خیرخواهیاش به شهرتی گسترده دست یافت.
پیامهای واتسآپ نشان میدهد ادهم و مشعل بنا داشتند ویدیویی ساختگی از بمباران منتشر کنند. مشعل به ادهم دراینباره پیشنهادهایی داده است. ادهم نوشته «تا الان چهار بار فیلمبرداری کردهایم. سه تای آنها خراب بوده». ویدیو هیچگاه منتشر نشد. دلیل آن هم عدم توافق افراد درگیر در تولید ویدیو درباره جزئیات بوده است.
چندی بعد این زوج به مشکل خوردند. مشعل ادعا میکند که ادهم به او حمله کرده و او این حمله را به پلیس گزارش کرده است. مشعل همچنین درباره پیامهای متنی و صوتی واتسآپ با پلیس صحبت کرده است.
در یکی از پیامهای صوتی ادهم قول داده که یک کارت شناسایی تقلبی برای مشعل درست کند. ادهم نوشته: «اگر بخواهی میتوانیم تقلب کنیم. چرا که نه؟ من همین امروز یکی برای خودم درست کردم.»
ارتباط اینترنتی و تلفنی در منطقه تحت محاصره شرق حلب، بسیار ضعیف است. منطقه زیر حملات هوایی روسیه و نیروهای دولتی سوریه است. «خالد صبحا» پس از تلاشهای مکرر جواب تلفن را داد. او پروژه پشتیبانی از یتیمان را در موسسه الکفاح راهاندازی کرده است. موسسه با ادهم همکاری کرده و ارتباط بسیار نزدیکی با شورشیهای اسلامی دارد.
در ابتدا صبحا نپذیرفت که به هیچ وجه درباره ادهم گفتگو کند. دفتر موسسه اخیرا بمباران شده است: «ما مشکلات بزرگتری داریم. نمیخواهم با آدم پستی مثل او هیچ کاری داشته باشم.» صبحا این سخنان را درباره ادهم گفت.
به یکباره صبحا با پیشنهاد گفتگو موافقت کرد. بنا بر آنچه وی گفت همکاری موسسه الکفاح با ادهم از سال 2013 آغاز شد. ادهم برای آنها بستههای کمک شامل لباس و غذا میآورد. فعالیتهای بشردوستانه این موسسه به گفته مدیران آن یتیمان و آوارگان را شامل میشده است. صبحا میگوید: «فکر میکردیم آدم خوبی است. اگر یک نفر آدم خوبی نباشد چرا باید هزاران کیلومتر راه را تا اینجا سفر کند؟ اگرچه یک مقدار به صداقت (ادهم) شک کرده بودم. او آنقدر در رسانههای فنلاند معروف شد که مغرور شد.»
آژانس کمکرسانی ادهم در فتلاند برای هر یتیم در ماه 35 یورو دریافت میکند. هر اهدا کننده سرپرستی یک یتیم در حلب را بر عهده میگیرد. به اهداکنندگان اطمینان داده میشود که پول آنها مستقیم برای کمک به بچهها صرف میشود و گواهی عکسدار هر کودک با جزئیات به اهدا کننده فرستاده میشود.
در سوی دیگر خالد صبحا میگوید برای هر کودک بین 9 تا 20 یورو در ماه از سوی موسسه فنلاندی دریافت میکند. این رقم بسیار کمتر از آن چیزی است که ادهم ادعا میکند. پوند سوریه از زمان آغاز جنگ سقوط کرده و ارزش خود را از دست داده است که بر مبنای آن صبحا میزان ارز دریافتی لازم برای کمک را کاهش داده است.
صبحا میگوید در ابتدا موسسه از میزان کمکی که ادهم از اهداکنندگان فنلاندی دریافت میکرد اطلاع نداشت. او رسیدهای مهر شده موسسه را برای هلسینگین سانومات فرستاده است. الکفاح از آلمان هم کمک دریافت میکند.
برخلاف آنچه ادهم ادعا میکند، صبحا میگوید این غیرممکن است که کمک اهداکننده دقیقا به یک کودک خاص داده شود. دلیل اصلی بر مبنای آنچه صبحا میگوید اینست که تعداد افراد تحت محاصره در حلب مرتب در حال تغییر است.
در ژوئن گذشته (خرداد ماه) صبحا به همکاری با ادهم پایان داد: «او را انداختم بیرون. به او گفتم یتیمان به تو نیاز ندارند. اجازه نمیدهم کسی با بهرهبرداری از یتیمان سوریه و حلب به پول و شهرت برسد.». صبحا میگوید این کارهای غیرقانونی را به اطلاع مجمع سوری-فنلاندی رسانیده است. بنا به گفته صبحا از ماه ژوئن مجمع سوری-فنلاندی قول داده که مبلغ 35 یورو در ماه را برای یتیمان بپردازد. وی اضافه میکند مبلغ پرداختی ماه اوت و ماه سپتامبر (مرداد و شهریور) هنوز به دست آنها نرسیده است. پروژه یتیمان حلب نیز به کار خود پایان داده است.
هلسینگین سانومات با ادهم تماس گرفته و او تمامی اتهامات را به تاکید رد میکند. ادهم همچنین ساختگی بودن داستان زخمی شدنش در بمباران حلب را هم رد میکند و میگوید شاید «درباره برخی چیزها شوخی کرده باشد» ولی هدفش فریبکاری نبوده است: «این اتهام مسخرهای است. کسی نمیتواند همچین داستانی سر هم کند. من در منطقه جنگی و در جای خطرناکی بودم».
ادهم همچنین ارسال مبالغ کمتر از 35 یورو به موسسه الکفاح را رد میکند و میگوید کمکها در قالب چیزهایی غیر از پول ارسال شده است. ادهم ادعا میکند از 35 یورو کمک اهدا شده به هر کودک حدود 33 یورو رسیده است. ادهم برای اثبات ادعایش رسیدهایی به هلسینگین سانومات فرستاده که با آنچه خالد صبحا میگوید بسیار متفاوت است.
ادهم تایید میکند که همکاریاش با الکفاح از ماه اوت قطع شده و دلیل آنرا عدم پذیرش اقدام موسسه در ارسال کمک به همه بچهها ذکر میکند. ادهم میخواهد هر اهداکننده از یک کودک خاص حمایت کند و میگوید مجمع سوری-فنلاندی 260 یتیم در حلب دارد.
پس از تماس هلسینگین سانومات با حل در روز سهشنبه ادهم اعلام کرد که پروژه به کار خود پایان میدهد. روز چهارشنبه کمپین جلب کمکهای مالی ادهم نیز که تا آن زمان 80،000 یورو جمع کرده بود به طور نلگهانی به کار خود پایان داد.
بسیاری از مردم فنلاند که به این پروژه کمک کردند برین باور بودند که ادهم میتواند کمکها را به حلب برساند و کمکهای آنها برای مخارج راهبری و واسطهها هزینه نخواهد شد. کودکان فنلاندی نیز با اهدای اسباب بازی و پول توجیبیهایشان به پروژه ادهم کمک کردهاند.
یک مرد سوری ساکن فنلاند که به مدت یکسال به پروژه ادهم کمک کرده و همچون بسیاری دیگر نخواسته نامش افشا شود میگوید چیزی از ادهم نمیدانسته جز کار بشردوستانهاش. او پول را نقدی به ادهم میداده و وقتی ناگهان درمییابد که جمع پول دریافتی موسسه الکفاح از مبلغی که به ادهم میدهد بسیار کمتر است، اهدای کمک را متوقف کرده است: «رامی به قله شهرت رسید، اما نمیدانست که از آنجا دیگر راهی جز سقوط برایش نیست».
در ادامه تحقیقاتی که برای نوشتن این یادداشت انجام شد هلسینگین سانومات با بسیاری از سوریهای ساکن فنلاند گفتگو کرد. بسیاری از انها گفتند که به ادهم اعتماد نداشته و میخواستند فاصلهشان با فعالیتهای او را حفظ کنند. این افراد بخاطر ترس از انتقام ادهم، که چندین محکومیت برای حمله و ضرب و مخدر دارد، خواستند که ناشناس باقی بمانند. آنها همچنین نگرانی عمیقی داشتند ازینکه افشای موضوع ادهم مردم را در اهدای کمک به مناطق جنگزده سوریه بدبین کند. با این وجود هنوز برای گفتوگو تمایل داشتند چون نگران بودند که ادهم اعتبار سوریها و تلاشها برای ارسال کمک را به طور گستردهتری زیر سوال ببرد.
تا اینجا روشن شده که امدادرسانی ادهم از بسیاری جهات اشکالدار بوده است. او واقعا از مناطق شرق حلب در طول جنگ داخلی بازدید کرده و زندگیاش را برای رساندن کمک به سوریه در معرض خطر قرار داده است. بر مبنای گفتههای سامی مشعل اسباب بازیها و کمکها واقعا به کودکان سوری رسیده است ولی داستان برای جلب بیشترین توجه رسانهای، به طور اغراق آمیزی بیان شده است. هنوز مشخص نیست همه کمکهایی که ادهم جمع کرده کجا هزینه شده است.
جنگ سوریه ششمین سال خود را میگذراند و داستان «قاچاقچی اسباببازی حلب» توقفی بر نومیدی حاضر در واقعیت بود. داستانی که مردم واقعا دوست داشتند باور کنند حتی با وجود اینکه جزئیاتی همچون حمل دهها کیلو اسباببازی از فنلاند تا منطقه جنگی دوردست در سوریه هیچ توجیه اقتصادی ندارد.
شرح خبر:
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید کاظم سجادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایروان در گفتوگو با خبرنگار بخش ارمنی شبکه پارس تودی با اعلام خبر انتقال چهار زندانی ایرانی در ارمنستان به داخل کشور گفت:در پی تلاشهای سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، وزارت دادگستری این کشور با انتقال چهار تن از زندانیان ایرانی در زندان ارمنستان به ایران موافقت کرد.
وی افزود:قرار است در تاریخ 19 آبان ماه این زندانیان در مرز نوردوز به مقامات ایرانی تحویل داده شوند.
از ابتدای سال جاری این دومین گروه از زندانیان ایرانی هستند که به ایران منتقل میشوند.
سجادی در ادامه با اشاره به دیدارهای اخیر خود با نخستوزیر و وزیران جدید انرژی و منابع طبیعی ارمنستان، دارایی، حمل و نقل و اقتصاد گفت: احداث خط سوم انتقال برق ایران-ارمنستان،اتصال شبکه برق ایران به روسیه و گرجستان از طریق ارمنستان، صادرات گاز ایران به اروپا از طریق این کشور، احداث نیروگاههای بادی در ارمنستان و توسعه همکاریها در حوزه معادن و همچنین حل مشکلات گمرکی و مالیاتی فعالان اقتصادی ایرانی بخشی از موضوعاتی بود که در این دیدارها بررسی شد.
وی افزود:در این ملاقاتها همچنین درباره موضوعاتی که قرار است در نشست آتی چهاردهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ارمنستان در آذرماه امسال در تهران بررسی شود به بحث و تبادل نظر پرداختیم.
شرح خبر:
به گزارش مانیتورینگ گروه بینالملل خبرگزاری فارس، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با حضور در شهر دنور ایالت کلرادو در جمع حامیانش سخنرانی کرده است.
دونالد ترامپ در ادامه مبارزات انتخاباتی خود، برای اطمینان از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، خود را به ایالت کلرادو رسانده و در جمع حامیانش سخنرانی ترتیب داده است.
او در حالی که ساعت به وقت محلی دنور در کلرادو حول و حوش 10 شب است، در جمع حامیانش حضور یافته و سخنرانی کرده است.
نامزد جمهوریخواه با حملات به رقیب دموکراتش، بار دیگر موضوع ایمیلهای هیلاری کلینتون و «جرم» او در ارتباط با این قضیه را پیش کشید.
ترامپ با هشدار درباره ریاست جمهوری کلینتون گفت که اگر چنین شود «ما رئیسجمهوری خواهیم داشت که تحت اعلام جرم و کیفرخواست مجرمانه قرار دارد».
او با هشدار به سیاستها و مواضع دولت باراک اوباما و کلینتون در موضوعاتی از قبیل سیاست پذیرش مهاجران سوری، به آمریکاییها هشدار داد: «برای حفاظت از خانوادههایتان، من فکر میکنم شما باید به دونالد ترامپ رای دهید».
ترامپ بار دیگر با اشاره به جانبداری همه جانبه رسانههای آمریکایی از هیلاری کلینتون، تاکید کرد که آنها حتی هیچ اشارهای به حضور گسترده مردم در تجمعات نامزد جمهوریخواه نمیکنند.
نامزد جمهوریخواه در کلرادو گفت که رسانههای طرفدار کلینتون نمیتوانند جلوی او و حامیانش را بگیرند چرا که «من نماینده شما مردم هستم».
او در بخش دیگری از سخنرانی خود، مواضع رهبری دولت آمریکا در موضوعات مختلفی از قبیل مسائل اقتصادی و سیاست خارجی و امنیتی را «احمقانه» توصیف کرد.
ترامپ به حامیانش قول داد، اگر رئیسجمهور شود مانع آن خواهد شد که کشورهایی چون چین، «پول و مشاغل» آمریکاییها را از آنها بگیرند.
او سپس اشارهای به مواضع اوباما و کلینتون در پذیرش مهاجران سوریه در آمریکا داشت و به شدت با این اقدام مخالفت کرد.
خبر داغ و جدید را بخوانید:برخی از برداشته شدن تحریمها عصبانیاند/ بهجای دویدن در هوای سالم پسابرجا
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز در مراسم گشایش بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات که در محل مصلای تهران برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: بسیار خوشحالم که در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و اصحاب رسانه توفیق دارم تا در لحظاتی نکاتی را به محضر شما عرضه بدارم، بیتردید رسانه و مطبوعات و اصحاب آن که اصحاب فرهنگ و وسیلهای برای ارتباط افکار مردم با حاکمیت و انتقال نظر حاکمیت به مردم است و فراهم کردن زمینه برای توسعه جامعه در کشور هستند، رسانه یکی از عوامل اصلی توسعه به شمار میرود و توسعه هم وسیلهای برای توسعه فعالیت رسانههاست.
وی در ادامه افزود: ما در شرایطی که امروز در آن قرار گرفتهایم بار مسئولیت رسانهها و مطبوعات شاید از هر زمان دیگر بیشتر باشد.
رئیسجمهور تصریح کرد: ما امروز در شرایطی هستیم که منطقه ما شرایط پیچیدهای دارد و ما نیازمند امنیت هستیم، شاید تعبیرات مختلفی بشود یکی بگوید امنیت در سایه هنرمندی سیاست خارجی یک کشور تضمین میشود و دیگری بگوید نیروهای مسلح توانمند و قدرت بازدارندگی، امنیتی میتواند امنیت را برای جامعه تضمین کند اما واقعیت آن است که معضلات امنیتی به مفهومی که امروز منطقه ما با آن مواجه است یعنی عمدتا تروریسم، گروههایی که با افکار جاهلی و رنگ و لعاب دینی، گروههایی که با عصبیت و فهم غلط و نادرست از اسلام و جهاد اسلامی به جان اسلام و مسلمانان و منطقه افتادهاند، در چنین شرایطی و در برابر چنین تهدیدی آنچه میتواند ما را از ناامنیها حفاظت کند و جامعه امنی را برای ما به وجود آورد آن است که در کشور گوش شنوایی برای افراط و ندای تروریسم وجود نداشته باشد.
روحانی ادامه داد: اگر تروریسم در جامعه جاذبه داشته باشد و اگر مردم و یا بخشی از مردم ندای تروریستها را بپسندند نه سیاست خارجی میتواند معضل امنیت را حل کند و نه قدرت نظامی، هیچ کدام. آنچه امروز در کشور و در جامعه ما امنیت را آفریده بیداری، هوشیاری، آگاهی و انسجام داخلی کشور است.
رئیسجمهور تصریح کرد: من در این زمینه میخواهم به نمونهای اشاره کنم، چرا موصل سقوط کرد؟ مگر یک شهر بزرگ یک و نیم میلیون جمعیتی با دارا بودن آن همه نیروی مسلح و ارتش چطور از صبح تا ظهر این شهر بزرگ سقوط میکند، سقوط این شهر به خاطر این بود که تروریستها سلاح مدرنی در اختیار داشتند؟ سقوط موصل به خاطر این بود که تروریستها توانمندتر از ارتش مستقر در موصل بودند؟ یا اینکه دلبستگی مردم موصل به بغداد کاهش یافته بود؟، موصل ارتباط عاطفی و سیاسیاش با بغداد قطع شده بود نه داعش و هر گروه مسلح دیگر با یک پرچم که نه سیاه حتی سفید میتوانست بر موصل فائق آید، سیاست خارجی نمیتواند موصل را حفظ کند، ارتش عراق هم نمیتواند موصل را حفظ کند، ما دچار اشتباه نشویم.
وی اضافهکرد: در فهم مسائل امنیتی و سیاسی در امروز جهان و منطقه ما البته که نیروهای مسلح کشور ما یک قدرت مهم و بازدارنده در برابر تجاوز احتمالی بدخواهان و دشمنان هستند و خواهند بود و البته دیپلماسی و سیاست خارجی عاملی مهم برای پیشگیری از جنگ و نزاع بوده و خواهد بود اما در برابر معضل امنیتی منطقه ما آنچه کار، ساز و طرح از همه عوامل است انسجام و وحدت و یکپارچگی جامعه و سپردن همه گوش جان و جسم به ندای توسعه ایران عزیز است.
رئیسجمهور یادآور شد: اگر نظام اسلامی ما به اقلیتها احترام نمیکرد و اگر نظام اسلامی ما به وحدت دینی، همت نمیگماشت همچنین اگر نظام اسلامی ما جایگاه اهل سنت را در این کشور محترم نمیشمارد و اگر دولت در فکر تعادل توسعهای در کردستان و سیستان و بلوچستان و بخشی از هرمزگان و خراسان جنوبی و در سراسر کشور به فکر تعادل نبود و اگر امروز اقلیتهای قومی کشور و همچنین اقلیتهای مذهبی کشور دل به نظام و رهبری و قانون اساسی و دولت نبسته بودند داعش در اینجا هم راه میداشت، القاعده در اینجا هم راه داشت.
روحانی ادامه داد: من میخواهم این نکته را بگویم که شما اصحاب رسانه و دنیای فرهنگ و هنر میتوانید امنیت آفرین برای جامعه باشید که البته گفت ذات نایافته از هستیبخش کی تواند که شود هستیبخش، اگر خود اصحاب رسانه امنیت نداشته باشند و دل نگران امنیت خود و راه و شغل و کار و خط و قلم خود باشند چگونه میتوانند امنیت را بیافرینند، با قلم شکسته و دهان بسته؟ از او کاری ساخته نیست، نشکنیم قلمها را به بهانه واهی، نبندیم دهانها را با بهانههای غیر اساسی، بگذاریم در این جامعه آزادی باشد. همانطور که شما در یکی از نمایشگاههایتان گفتید با صدای بلند آزادی مسئولانه، بگذاریم آزادی مسئولانه باشد.
رئیسجمهور با بیان اینکه امنیت امروز برای ما اصل است اما فکر نکنید فقط با تفنگ امنیت ساخته یا حفظ میشود، افزود: تفنگ هم به جای خود لازم است اما قلم چه؟ اما بیان، فرهنگ؟ اساس انقلاب اسلامی ما فرهنگ بود، همچنین اساس نهضت اسلامی ما فرهنگ بود، هیچ وقت امام(ره) در دوران نهضت اسلامی راه قیام مسلحانه را نپسندید، بود گاهی شاید در مقاطعی لازم بود اما خط امام این نبود، خط امام تحول در افکار مردم و فرهنگ جامعه بود. او با سخنرانی، اعلامیه و نوار توانست کشور را متحول کند،او با بیاناتش، نوشتههایش، شاگردانش و به دعوت مردم به خیابانها و در صحنه توانست بزرگترین قدرت نظامی در منطقه را به زانو درآورد و همه سیاستهای خارجی آن زمان از رژیم گذشته را ناکام بگذارد.
وی تصریحکرد: پس قدرتی فرای تفنگ و دیپلماسی وجود دارد و آن فرهنگ است و نشر آن فرهنگ به دست رسانه است. در فضای حقیقی یا در فضای مجازی، نمیتوان گفت در فضای مجازی را نمیخواهیم، ما چه کاره هستیم که بگوییم میخواهیم یا نمیخواهیم. مثل اینکه یادمان رفته صاحب این کشور مردم هستند مثل اینکه یادمان رفته اصل ششم قانون اساسی و مثل اینکه یادمان رفته همه چیز از کنار صندوق رأی ساخته میشود، مردم تصمیمگیر در یک مردمسالاری دینی هستند.
رئیسجمهور تأکید کرد: مشروعیت تمامی مسئولان کشور یا با رأی مستقیم مردم است یا با رأی غیر مستقیم مردم است.
روحانی گفت: مردم و جامعه و افکار مردم که رسانهها نقشی اساسی دارند مخصوصا آنهایی که با یک رسانهای سالها خو گرفتهاند، این رسانه مثل می حافظ است که هر چه بماند اثرش بیشتر میشود.
روحانی بیان کرد: رسانه صد ساله و 150 ساله تا رسانه یک ساله و دو ساله و تا رسانههایی که عدهای جوانمرگشان میکنند و نمیگذارند مسیر رشد را ادامه دهند، چرا کار رسانه را به خود رسانه تا جایی که ممکن است واگذار نمیکنیم؟ اصحاب رسانه، نظام رسانهای که دولت دنبال تدوین همین لایحه است که به مجلس تقدیم کند مثل نظام پزشکی، نظام رسانهای هم باشد، بسیاری از تخلفات حرفهای باید در آن نظام رسیدگی شود نه در دادگاه، بسیاری از رموز و جزئیات دنیا رسانه است که شاید یک حقوقدان حتی یک حقوقدان برجسته به عنوان یک قاضی به همه آن زوایا آشنا نباشد و مگر هر کاری را باید به جلسه دادگاه و قاضی سپرد؟ اگر راه دیگری وجود دارد و راه کم خرجتری وجود دارد راه حرفهایتری وجود دارد، بنده چون وقتم محدود است میخواهم به نکته دوم اشاره کنم. این یک رسالت اصحاب رسانه در مقطع امروز در زمینه امنیت، امنیت ملی، امنیت اجتماعی بوده است.
رئیسجمهور افزود: رسانههای ما باید آرامش را به وجود آورند، رسانههای ما باید رضایت واقعی را به وجود آورند، تروریسم بر اسب نارضایتی سوار میشود، آنها که جز ایجاد یأس و ناامیدی و غم و غصه و تشویش اذهان عمومی کار دیگری نمیکنند چه نتیجهای از کار خود گرفتهاند، چرا افسردگی؟ در جامعه ما به دلیل بینشاطی و ناامیدی و چه کسانی هستند که به جای مزرعه امید کشتزار یأس را دنبال میکنند؟
وی گفت: ما باید امروز امنیتمان را حفظ کنیم و من برای این تأکید میکنم که برخی فکر میکنند با موشک امنیت ما حفظ میشود. با هواپیما، تانک حفظ میشود، اینها ضروری و لازم است، بنده به عنوان کسی که میتواند با صدای بلند حرف بزند چون من قبل از دیگران به فکر تحکیم نیروهای مسلح و ساخت سلاح بودم. بیش از 35 سال پیش بنابراین من میتوانم بر این تأکید کنم خیلیها نمیتوانند. متهم میشوند بلافاصله، ما نیروی مسلح قوی و بازدارنده میخواهیم. همچنین قدرت بازدارنده میخواهیم، دیپلماسی قوی هم میخواهیم اما یادمان باشد ناامنی امروز در منطقه ما تنها با سلاح و دیپلماسی حل نمیشود.
وی افزود: گوش مردم باید با صدای توسعه کشور آشنا شود، باید جامعه به ندای تروریستها پاسخ ندهد، باید انسجام بین اقوام و مذاهب در این کشور باشد و این یک بخش بزرگ به دست شما اصحاب رسانه است، فضای حقیقی و فضای مجازی هر دو را شامل میشود.
رئیسجمهور ادامه داد: نکته دوم اینکه ما در یک شرایط نوینی قرار گرفتهایم، ما در شرایط پسابرجام و پسا تحریم هستیم، از این فضا و شرایط باید استفاده کنیم و پیش برویم، یک هوای سالم آمده به جای اینکه از این هوای سالم استفاده کنیم و ورزش کنیم و بدویم و در مسابقه جلو بیفتیم و به اهدافمان برسیم در این هوای سالم ایستادهایم و داریم بحث میکنیم. آن زمانی که هوا ناسالم بود خوب هوا سالم شد؟ چه جوری هوا سالم شد. آن کسی که هوا را سالم کرد خطش چه بود فکرش چه بود واقعا گاهی انسان دچار حیرت میشود، مگر ما منافع ملی نداریم، مگر آینده کشور نباید پیش روی ما باشد؟ امروز به اعتراف همه ایران یک کشور اقتصادی است، اقتصادی که در شرایط امروز میتواند سرمایه و تکنولوژی را جذب و بازار را به دست بیاورد.
روحانی گفت: ما سه جغرافیا میخواهیم، جغرافیای بازار، سرمایه و فناوری. باید در این فضای به وجود آمده به این جغرافیاها بپردازیم، باید کشور را به حرکت درآوریم. امروز است که به حمدالله مجلس شورای اسلامی که یک قدرت بزرگ به شمار میرود بیش از سالهای قبل در کنار دولت است و دولت هم در کنار مجلس است، رأی اعتماد به سه وزیر در روز سهشنبه همه عاشقان این کشور را از روز دوشنبه امیدوارتر کرد. همه مردم ایران به خوبی قضاوت کردند که انتخابات اسفند 94 با خرداد 92 در یک مسیر بوده و اتصال این دو راه در روز سهشنبه مشاهده کردند.
روحانی ادامه داد: مردم وقتی ببینند مجلس و دولت در کنار هم در مسیر اعتدال هستند، مهم نبود که این سه وزیر مجلس به آنها رأی بدهد یا ندهد این اختیار مجلس است. طبق قانون میتوانست رأی بدهد یا ندهد و خوشبختانه رأی داد اما مهم این بود که مجلس دهم در برابر اتهامات واهی گوشش بدهکار نیست و این مهم بود، مهم این بود که مجلس دهم با دقت بیشتری به مسائل مهم کشوری و سیاسی مینگرد و با دقت بیشتری رأی خود را به صندوقها میریزد، آنچه دستاورد ما از روز سهشنبه بود تنها استقرار سه وزیر مهم در جایگاه خود در مسیر فرهنگ و نشاط جوانان ما نبود بلکه بالاتر بود، بالاتر نه آنکه دولت و مجلس با هم هستند بلکه از این هم بالاتر بود، بالاتر نه آنکه این سه وزارتخانه معطل نماندند برای مدیریت بلکه از آن هم بالاتر، بالاتر اینکه اتهامات واهی گوش شنوایی برای او وجود ندارد. این افتخار ملت، مجلس شورای اسلامی و دولت است.
روحانی با طرح این پرسش که دولت چرا همان سه وزیر را معرفی کرد، گفت: الحمدالله مدیر خوب و شایسته فراوانند که به همین دلیل بود و دولت هم به همین دلیل آن سه وزیر را معرفی کرد تا به جامعه بگوید و همچنین به مردم ایران بگوید رأی اسفند 94 شما گم نشده، در صندوق صحیح قرار گرفته و به نتیجه درست رسیده است.
رئیسجمهور تأکید کرد: ما امروز نیاز به وحدت، امید و نشاط برای تحول جامعه داریم، ما همه میخواهیم انقلابی باشیم اما انقلابی یعنی چه. هر کجا که اخلاق نبود انقلاب نیست. هر کسی که دروغ میگوید او انقلابی نیست. هر کسی که تهمت میزند و سخنی بدون دقت میگوید و بدون تحقیق میگوید و شنیدهها را بدون بررسی نقل میکند او انقلابی نیست، همچنین هر کسی که فقط داد میزند و فکر میکند انقلاب یعنی فریاد و داد او انقلابی نیست، هر کسی که کوتاهترین راه را برای تثبیت منافع ملی انتخاب میکند او انقلابی است، هر کسی که برای عزت این کشور و توسعه آن تلاش میکند او انقلابی است. همچنین هر کسی که راستی و درستی و امانتداری را پاس میدارد او انقلابی است، انقلابی یعنی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، ما مفهوم دیگری را از انقلاب نمیشناسیم.
روحانی در ادامه تأکید کرد: انقلاب یعنی اخلاق. از انقلاب بالاتر اسلام است چون انقلاب ما اسلامی است، انقلابی که ما را برساند به آرمانهای اسلامی و الا خود کلمه انقلاب که مقدس نیست، انقلاب اسلامی که شد میشود مقدس، گاهی انقلاب در قرآن معنی منفی دارد فتنقلبوا خائنین خاسرین، انقلاب هم معنی مثبت و هم معنی منفی دارد، انقلاب یعنی تحول، گاهی در مسیر غلط و گاهی در مسیر درست، ما انقلاب اسلامی را میخواهیم و تحول صحیح را میخواهیم، الگوی ما در انقلاب لنین و استالین نیستند. الگوی ما در انقلاب پیغمبر اسلام، مولای ما امیرالمؤمنین هستند.
روحانی گفت: ما امروز انقلابی واقعی میخواهیم، برای من و امثال من که از نوجوانی و از آغاز جوانی در انقلاب بودیم عمرمان،جوانیمان، هستیمان را برای انقلاب دادیم برای ما قابل تحمل نیست که کسانی نام انقلاب را بدزدند . این دزدیدن ناجوانمردانه است، فردی که دروغ میگوید تهمت میزند او هیچ نسبتی با انقلاب ندارد و هیچ رابطهای با انقلاب ندارد، تکثر گفتمانی به ضرر ما نیست بلکه به نفع ماست. همه گفتمانها ذیل گفتمان انقلاب اسلامی است و انقلاب اسلامی ذیل فرهنگ اسلام است و فرهنگ اسلام ذیل اخلاق حسنه است.
رئیسجمهور ادامه داد: دین و اسلام و انقلاب و امام و شهدا آمدند و تلاش شد که اخلاق استقرار پیدا کند، ما امروز فضای مناسبی پیش روی ماست و آن فضای حرکت به جلو است، شرایط یک تحرک بزرگ اقتصادی است، اگر ما توانستیم برای جوانانمان شغل درست کنیم انقلابی هستیم، اگر نتوانستیم اشتغال درست کنیم و بیکاری توسعه پیدا کرد ما با انقلاب نسبتی نداریم.
وی ادامه داد: همچنین اگر توانستیم در این کشور رونق اقتصادی درست کنیم انقلابی هستیم، اگر نتوانستیم رونق اقتصادی درست کنیم انقلابی نیستیم، با رشد منفی انقلاب معنا ندارد. با اشتغال بدون تحرک و خالص ثابت انقلاب معنا ندارد. با تورم افسارگسیخته 45 درصدی انقلاب معنا ندارد، انقلاب یعنی توسعه کشور، رفاه و نشاط مردم، اشتغال جوانان، بسیاری از اعتیادها و مفاسد اخلاقی در جامعه ما به خاطر بیکاری و بیشغلی است. چه کسی باید این حرکت را ایجاد کند؟ ما باید جامعه را به سمت توسعه هدایت کنیم و حرکت دهیم، شما اصحاب فرهنگ و رسانه نگاه کنید در یک سال گذشته روزنامه، مجله و سایت و خبرگزاری شما چقدر نشاط برای جوانانمان درست کرده است؟ چقدر مسیر اشتغال را هموار کرده و از طرفی چقدر دولت را به راه درست هدایت کرده زیرا که شما وظیفه هدایت دولت هم بر عهده دارید، اگر دولت اشتباهی میکند شما باید ما را هدایت کنید، شما هادیان ما هستید. الحمدالله قوه مجریه اعتقادی به عصمت ندارد و ان شاءالله امیدوارم آن دو تا قوه هم چنین اعتقادی نداشته باشد ولی حتما ما اعتقاد به عصمت نداریم.
وی افزود: ما اشتباه میکنیم و نیاز به هدایت داریم، انتقاد سازنده منتقد و انتقادکننده و نقاد نه هتاک، ما هتاک نمیخواهیم، هتاک در کوچه و خیابان و در زمانی که خردسال بودیم یک عدهای لات بودند که در خیابانها هتاکی میکردند که در خیابان هتاکی میکردند اینکه هنر نیست، اینکه کسی نشریهای داشته باشد و از صبح که پا میشود از صفحه اول شروع کند به هتاکی تا آخر، هتاکی هنر نیست ولی نقادی هنر است و انتقاد سازنده هنر است، انتقاد کنید و راه درست را به ما نشان دهید اگر ما خطا میکنیم.
رئیسجمهور یادآور شد: افتخار ما این است که به مردم، جامعه و کشور خدمت کنیم و امروز این فضا در اختیار شماست، چه جور باید شغل درست شود؟ بدون سرمایه شغل درست میشود؟ اگر میشود شما برای ما بنویسید در روزنامهها سایتها و خبرگزاریهایتان بگویید که بدون سرمایه شغل درست میشود و بگذارید ما هم یاد بگیریم، ما هر چه فکر کردیم دیدیم که شغل و اشتغال بدون سرمایهگذاری نمیشود، اشتغال بدون به دست آوردن بازار نمیشود، شما اگر سرمایه و تکنولوژی داشته باشید و جنس تولید کنید انبارهای کارخانه پر میشود و آن وقت است که میمانید بلکه باید بازار فروش داشته باشید، در داخل و خارج فرقی ندارد.لذا ما باید بازار داشته باشیم. این بازار و تکنولوژی و سرمایه هم داخلی و هم خارجی است و باید فضا را مناسب جذب سرمایهگذاری کنیم و شما میتوانید این فضا را به وجود آورید.
روحانی خاطرنشان کرد: ما کاری کردیم که دنیا نظرش، افکارش و دیدش نسبت به جمهوری اسلامی ایران و نسبت به سه سال پیش متفاوت باشد.حتما با یک قضاوت عادلانه شما میبینید که ایران هراسی حداقل کاهش یافته. اگر تمام نشده که البته چیزی نیست که تمام بشود، سی و چند سال تلاش کردند و ایران هراسی به وجود آوردند که با چند سال نمیشود ایران هراسی را از بین برد اما تفاوت کرده شما میبینید نگاه متفاوت جهان نسبت به ایران را، دیروز همه متفق شدند بر تحریم ما. به این نکته توجه کنید. چرا ما جوری رفتار کردیم؟ آیا آمریکا به تحریم ما رأی داد؟ که جای تعجب نیست زیرا آمریکا خصم ما است، آیا اروپا به تحریم ما رأی داد؟ این هم جای تعجب نیست زیرا رابطه ما خیلی صمیمی نبود، چرا چین و روس به تحریم ما رأی دادند؟ آنهایی که امروز به جای نقادی هتاکی میکنند آن روز صدایشان بلند نشد. چرا کاری کردیم و چه راهی را انتخاب کردیم که همه عالم را علیه خودمان متحد کردیم، مگر میشود ما کاری کنیم که دشمنان ما که سالها بود دنبال این بودند همه را جذب کنند از اعضای دائم و غیر دائم علیه ما که نتوانستند چطور شد که این فضا به وجود آمد؟
وی افزود: از سال 91 تا 94 مقدار نفتی که در این چند سال میتوانستیم بفروشیم و درآمدش را به دست بیاوریم اما نتوانستیم به خاطر تحریمها در این چند سال حدود 180 میلیارد دلار بود، به خاطر تحریم 180 میلیارد دلار از درآمد کشور کسر شد که میتوانست برای تحول این کشور و اشتغال جوانان به کار ببرد.
وحانی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: اکنون این تحریم را برداشتهایم. برخیها ناراحتند میگویند چرا تحریمها برداشته شده و عصبانی هستند. صد تا تحریم برداشته شده و چند تا تحریم باقی مانده و آن صد تا را نمیبیند و تنها آن سه تا را میبیند. نمیدانم علتش چیست. چشم و گوش باز است و آدم واقعا دچار حیرت است. چطور میشود آدم حقایق را نبیند و درک نکند، فکر میکنند اگر بگویند ما در این چند سال موفق بودهایم دولت نفع میبرد. مگر این موفقیت برای دولت است که نفع ببرد بلکه این موفقیت برای ملت و مردم است و ملت ایران پیروزی به دست آورده و همه هم که رأی داده ایم. دولت، شورای عالی امنیت ملی، مجلس، شورای نگهبان، رأی دادهاند و رهبر معظم انقلاب هم تأیید کردند اما باز هم نمیدانم مشکل کجاست، شما اهل رسانه باید آن را بیابید. باید برای مردم شرح دهید و توضیح دهید، ما امروز دومین خواست من از شما در کنار تثبیت و حفظ امنیت کشور در سایه آگاهی فرهنگی در جامعه و انسجام و وحدت و نزدیک کردن همه اقوام و مذاهب در کشور خواهش دوم من این است که با رسانه بتوانیم فضا را برای بهرهبرداری از شرایط پسابرجام استفاده کنیم زیرا هرچه شرایط آرامتر باشد و وحدت را دیگران بیشتر ببینند جذب سرمایه سهلتر و آسانتر میشود. البته وقتی یک کشوری حدود 10 سال در یک شرایط غیر عادی است از سال 84 تا 94 دوران تحریم را میگذراند وقتی ما میخواهیم شرایط را، به شرایط رونق برگردانیم آسان نیست و یک روزه امکانپذیر نیست اما من به شما میگویم و شما هم اصحاب رسانه هستید و باید اطلاع را به مردم بدهید، آیا گشایش روز به روز بیشتر شده یا کمتر؟ از آن روزی که برجام اجرایی شد در اواخر دی سال گذشته تا امروز آیا گشایشها بیشتر شده یا کمتر.
وی افزود: اگر گشایشها هر روز بیشتر شده پس معلوم است راهی که انتخاب کردیم راه درستی بوده است. هیچ کشوری در دنیا نیست به جز رژیم صهیونیستی و یک کشور در منطقه ما متأسفانه مسیر کجی را انتخاب کرده هیچ کشوری به جز این دو کشور نیستند که اعتراف نکنند مذاکرات هستهای یک پیروزی بزرگ برای ملت ایران بوده است، آنها هم میگویند پیروزی بوده منتهی زیادی میگویند. میگویند ایران سر آنها کلاه گذاشته و حتی آنها هم نمیگویند ایران پیروز نشده. رژیم صهیونیستی هم نمیگوید ایران پیروز نشده میگوید ایران سر بقیه کلاه گذاشته و زیادی پیروز شده است، چطور میشود در جهان یک کار بزرگ را یک ملت بزرگ انجام دهد و همه عالم در برابر قدرت دیپلماسی این ملت سر فرود آورد و امروز شرایط برای حرکت اقتصادی و توسعه اقتصادی در کشور از هر روز دیگر آمادهتر است و توسعه این فضا به دست شماست.
رئیسجمهور یادآور شد: شما در نشریات اقتصادی، سیاسی و اجتماعیتان باید این مسیر جدید را برای ملت و منطقه ما و جهانیان به خوبی باز و تشریح کنید.
روحانی گفت: دولت در طول این سه سال در وزارت ارشاد و سایر وزارتخانهها با تلاشهایی که برادر بسیار عزیزم آقای جنتی انجام دادند در طول این سه سال ار بزرگی در این حوزه انجام گرفت. همه میدانند مجوز یک نشریه اگر تقاضا میشد تا زمانی که که موافقت میشد چه مدت زمان می برد حالا میگویند پنج سال ولی من خودم شاهد یک نشریه بودم که هشت یا نه سال دنبالش بودم و به جایی نرسید، امروز چقدر طول میکشد، از شروع کار تا دادن مجوز دیگر سال نیست و ماه است. دیگر پنج سال نیست بلکه پنج ماه است و این همه مجوزی که در طول این مدت سه سال صادر شده خوشبختانه این مجوزها بیشتر برای بخش خصوصی بوده و خوشحالم که برای بخش عمومی و دولتی نبوده ما اینها را باید واگذار کنیم به مردم و بخش خصوصی.
وی افزود: وقتی من نشریهای دارم و پولم از جایی می آید دل نگرانی ندارم بخرند یا نخرند. دو سه هزار تا چاپ میکنم و برای نهادهایی میفرستم و برگشت هم برگشت. مهم نیست. اطلاعات دست اول هم میگیرم، رانت اطلاعاتی بلای بزرگ برای کشور ما است. هنوز پرونده دست بازپرس است و قاضی و دادستان هم خبر ندارند اما این آقا خبر دارد، دستگاه امنیتی ما آن وزیرش و رئیسش هنوز خبر ندارد اما آن یکی خبر دارد. آیا در این جاها اجنه هستند، چی هستند و چه جوری ارتباط دارند ما که درست نفهمیدیم.
روحانی تأکید کرد: رانت اطلاعاتی را کنار بگذاریم و این شفافیتی که الان اسم نمایشگاه شماست به عنوان شفافیت و صداقت، شفافیت یعنی اطلاعات در اختیار همه باشد.
شرح خبر:
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، قربانعلی حسنزاده صبح امروز در اختتامیه نخستین جشنواره استانی ابوذر با بیان تشریح اهداف این جشنواره اظهار کرد: این جشنواره از شهریور ماه شروع شد و خبرنگاران آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.
رئیس بسیج رسانه کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این جشنواره از برنامههای اجرایی کنگره ملی شهدای استان بود، بیان کرد: خوشبختانه تمامی اصحاب رسانه اعم از خبرگزاریها، صدا و سیمای استان، سایتهای محلی، روزنامهها و هفتهنامهها برنامههای کنگره ملی شهدای استان را به خوبی پوشش خبری دادند.
حسنزاده محورهای جشنواره رسانهای ابوذر را شامل بخشهای دشمنشناسی، امر به معروف و نهی از منکر، تقویت روحیه خودباوری، معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی و اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: آثار اصحاب رسانه در بخشهای گزارش، خبر، مقاله، تیتر، عکس و یادداشت بررسی شد و برگزیدگان انتخاب شدند.
این مسؤول در ادامه با بیان اینکه 94 اثر به دبیرخانه جشنواره استانی ابوذر ارسال شد، تصریح کرد: 18 اثر برگزیده در 6 محور مشخص انتخاب شدند و برترینها امروز با حضور مسؤولان و اصحاب رسانه تجلیل شدند.
رئیس بسیج رسانه کهگیلویه و بویراحمد هدف از برگزاری این جشنواره را مشارکت اصحاب رسانه در کنگره شهدای استان، آفرینش تولیدات متناسب با اهداف انقلاب در رسانهها، تقویت روحیه خودباوری بین خبرنگاران انقلابی، تلاش برای کادرسازی و شبکهسازی بسیج و تلاش برای ارتقای منزلت خبرنگاران بسیجی عنوان کرد.
به گزارش فارس، برگزیدگان در 6 بخش مشخص و از آنها تجلیل شد.
در بخش مصاحبه به ترتیب سیده مرضیه غلامی از سایت تحلیلی و خبری صبح زاگرس، سیده زهرا موسوی از خبرگزاری تسنیم، اسماء وفابین از خبرگزاری فارس نفرات اول تا سوم شدند.
در بخش گزارش تصویری آقایان سید حمدالله خواهش نیک، یاسر سجادپور و یعقوب کاظمی نفرات اول تا سوم شدند.
بر پایه این گزارش نفرات اول تا سوم در بخش گزارش داریوش بهنیاءزاده از خبرگزاری فارس، صادق الهی از سایت فصل نو و فرشاد رجاییفر از خبرگزاری مهر برگزیده شدند.
در بخش یادداشت به ترتیب فاطمه رشیدی از پایگاه شهید خبر، علی مراد کاظمپور از سایت آوای جنوب و سیده مهناز خزیر از خبرگزاری ایکنا نفرات اول تا سوم شدند.
در بخش تیترنویسی نفر اول سید علیمحمد دانشی هفتهنامه طریقالوسطی، نفر دوم پیمان فرامرزی از روزنامه امید مردم و حداد مومنی از بسیج رسانه نفر سوم شد.
در بخش خبرنویسی اسماء وفابین از خبرگزاری فارس، حسین دوستانی خبرگزاری شباب و نوروز کمایی از سایت خبری کبنانیوز نفرات اول تا سوم شدند.
شرح خبر:
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه پیرامون مباحث مطرح شده درباره "مکتب فرش، گلیم و گبه کرمانشاه" توضیحاتی داد.
در این توضیح آمده است: با عنایت به اینکه در فضای مجازی مباحثی پیرامون مکتب فرش، گلیم و گبه کرمانشاه و مشکلاتی که درخصوص جذب سرمایه خارج از رویه امور بانکی کشور اقدام کرده است، موارد زیر برای تنویر افکار عمومی و مخاطبان اعلام میشود:
1) مجوز صادرشده کارگاه غیرمتمرکز فرشبافی محمدرضا مشیری از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان صرفا در راستای تولید فرش بوده و هیچگونه ارتباطی با سایر فعالیتهای ایشان ندارد.
2) این سازمان بدوا، با توجه به نامه شماره 60.176438 مورخه 16 آبانماه 1394 از سوی مرکز ملی فرش ایران و نامیه شماره 94.227412 مورخه 13 آبانماه 1394 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که جذب منابع مالی مردمی را توسط مدیریت مکتب فرش، گلیم و گبه کرمانشاه غیرقانونی تلقی کرده بود، طی نامه شماره 12.38297 مورخه18 آبان 1394 به مشیری برای اقدام درخصوص نامه فوقالذکر و توقف فعالیتهای مالی و عودت منابع در موعد معین اقدام کرد و همچنین طی مکاتبه محرمانه در تاریخ 20 آبانماه 1394 با دستگاههای قضایی و امنیتی و سیاسی استان از جمله دادستان دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه، مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری، ادارهکل اطلاعات استان، فرماندهی انتظامی استان، مدیرکل صدا و سیما و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دستور لازم درخصوص جلوگیری از اقدامات غیرقانونی و عدم درج آگهی مربوط به سپردهگذاری در نشریات داشته و خواستار اقدام مقتضی در این خصوص شده است.
خبرگزاریها منتشر کردند: :باید دغدغه رهبری و مراجع را شناسایی کنیم/ دستور رئیس جمهور ایجاد نشاط فرهنگ
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری فارس، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به تشریح برنامههای خود در وزارت ارشاد پرداخت و گفت: از نمایندگان مجلس تشکر میکنم، فکر میکنم مجلس به وظیفه خود عمل کرد و ما هم در تشریح برنامهها به وظیفه خودمان عمل کردیم. معتقدم مجلس ما، مجلسی جدی است و مبتنی بر نظامهای کارشناسی شکل گرفته است و تمام جریانات مجلس هم قابل احترام هستند. هر چند تعدادی جریان قدرتمند در مجلس شکل گرفتند و اینها واقعیاتی هستند که در چارچوب قواعد نظام مجلس را سامان دادند. بنابراین از رفتار دیروز مجلس خرسند هستم و معتقدم مجلس بنای کمک به دولت برای نیل به اهداف را دارد.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم مهمترین نکتهای که روز گذشته مخالفان عنوان میکردند این بود که روی این صندلی فردی بنشیند که متخصص باشد. آنها بر مدیریت نیز حساس بودند اما بنده تمام نکاتی که طی 10 روز گذشته و 50 جلسه در کمیسیونها، فراکسیونها، مجمع استانی و به صورت انفرادی مطرح کردم در جلسات متعدد همه و همه را یادداشت و ثبت کردم. نمایندگان مجلس روی صلاحیتهای فردی و تخصصی مدیریتی حساس بودند. این گفتوگوی ما با نمایندگان 10 شبانهروز طول کشید که نتیجه را در صندوق آرا دیدید نمایندگان نسبت به تعامل ارشاد با سایر نهادها، توجه وزیر به دغدغههای رهبری و مراجع، فرهنگ جامعه، تنوع فرهنگی، امنیت اصحاب فرهنگ و مباحث اصلی هنر حساس بودند. اما من با توجه به تجربیات خودم به سؤالات پاسخ دادم.
به گفته صالحی امیری معتقدم آنچه مخالفان بیان کردند احساس وظیفه بود من هم برنامهها را برای ملت تشریح کردم. آنها عمدتاً روی عدم تجربه بحث میکردند که من توضیح دادم 18 سال مستقیم مدیر فرهنگی هستم و در نهادهای مختلف مسئولیت دارم و 3 سال اخیر رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بودم که تجربه خوبی بود.
وی افزود: در این 3 سال 551 نشست فرهنگی با اصحاب فرهنگ و هنر برگزار کردم لذا با این حوزه بیگانه نیستم. در دانشگاه صاحب کرسی و حتی تألیفات و مقالاتی هستم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جلسه شورای معاونین اشاره و تصریح کرد: امروز به معاونینم میگفتم که در اکثر معاونتهای ارشاد پیش از این صندلی داشتم. من عملاً با ارشاد همکاری میکردم.
وی در پاسخ به اینکه شب گذشته پس از رأی اعتماد مستقیم به دفتر کار خود در خیابان بهارستان رفتید اولین نکته که پس از رأی اعتماد به ذهنتان رسید چه بود، گفت: اولین نکته که به ذهنم رسید این بود که به این باور رسیدم مدت زیادی است و حتی طی 3 سال گذشته 100 مقاله، 300 سخنرانی در حوزه فرهنگی و... داشتهام و باید بگویم عمدهترین نیاز جامعه را اخلاق میدانم و آسیب را در بداخلاقی؛ اگر جامعه به سمت اخلاقگرایی هدایت نشود با آسیبهای جدی مواجه میشود.
صالحی امیری درباره برنامههای خود در وزارت ارشاد گفت: دیروز احساس کردم دانش خودم که 2 دهه به آن پرداختهام باید عملیاتی ثبات و آرامش نیز ایجاد شود. اما مهمترین اولویت مکانیزم تعامل با سایر نهادهای فرهنگی است.
وی به تدوین الگویی برای همدلی و انسجام نهادهای فرهنگی به عنوان اولین قدم در ارشاد یاد کرد و گفت: ارشاد مجموعهای از مسائل دارد که مسئله اول آن باید تخصصی اداره شدن باشد تا از مداخله عناصر خارج از دستگاه فرهنگی دور شویم. دستگاه فرهنگی از پیرایهها کاسته و باید به مأموریتها بپردازد و مهمترین آن حرکت قطار فرهنگ به سمت قلههای توسعه در پیشرفت فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فضای مجازی را مجموعهای از فرصتها و تهدیدات دانست و افزود: ما آن را نه نفی میتوانیم کنیم و نه میتوانیم صددرصد بپذیریم فکر میکنم از فضای مجازی عبور و به حقیقی رسیدهایم بنابراین ما باید به محتوا فکر کنیم نه به ابزار محتوای شبکههای مجازی در ایران نیازمند پالایش و رصد دائمی هستند.
عالیرتبهترین مقام مسئول در وزارت ارشاد به 2 مسئله اشاره کرد و گفت: اصل دسترسی آزاد به اطلاعات و اصل تفکیک تهدید از فرصت از مهمترین موارد است چرا که اخیراً حجم سنگین شایعات، جعل و تخریب در فضای مجازی دیده میشود که این آسیب برای شبکههای اجتماعی تلقی میشود.
وی درباره تحقق خواستههای رهبری با ابراز تأسف از اینکه متأسفانه در ایران با بسیاری مسائل برخورد شعاری داریم، گفت: با این رویکرد موافق نیستم باید دغدغه مراجع و رهبری را شناسایی و شاخصهایی را معین کنیم. رهبر انقلاب در چند ماه اخیر به مسئله ولنگاری فرهنگی تأکید میکنند. ما باید بدانیم ولنگاری فرهنگی چیست، ابعاد آن کدام است و آیا مفهوم ولنگاری با سهلانگاری یا اباههگری یکی است در صورتی که رهبری در این موضوع از بیاهتمامی نام بردند یعنی ما در سطح سیاست و برنامه ممکن است نیازمند اصلاحات باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجع قم را پرچمدار فقه شیعه دانست و پیرامون برخی دغدغهها توضیح داد: ما باید حتماً به این دغدغهها توجه کنیم و آن را در برنامهها بگنجانیم قرار شد جمعی از صاحبنظران جلساتی داشته و نهایتاً به مجموعه مدونی از دستورالعملها برسیم. هرچند نباید فراموش کنیم مسئولیت و اختیار باید تطابق داشته باشد و از ارشاد باید متناسب با مسئولیت توضیح خواسته شود در نظام فرهنگی همه فعالیت میکنند اما مسئولیت از ارشاد خواسته شود که این باید اصلاح شود.
صالحی امیری دغدغههای رهبر انقلاب را تهاجم فرهنگی، استقلال فرهنگی و نفوذ فرهنگی دانست و تصریح کرد: اینها مصادیقی هستند که باید به آنها پرداخته شود واقعیت این است دستگاه بزرگ فرهنگی کشور الزاماً باید با منطق مدیریتی اداره شود با احساس وعده امکان اداره وجود ندارد فراموش نکنیم ارشاد مجموعه بزرگی از انسانهای کارشناس در سراسر کشور را دارا است که این ظرفیت باید از بالقوه به بالفعل تبدیل شود.
وی در مورد حوزه کتاب با بیان اینکه هنوز رئیس کتابخانه ملی هستم و مسئولیت را تحویل ندادم، گفت: منتظر دستور رئیس جمهور هستیم تا ایشان فرد فرهیختهای را برای این مسئولیت انتخاب کنند. یکی از کارهای من طی 3 سال گذشته ساماندهی نظام کتابخانه، کتابداری و کتابخوانی در ایران بود در سال سوم حرکت هستیم اما مکتب که شامل مجمع کتابخانههای بزرگ بود را شکل دادیم و مسئولیت استانداردسازی و هماهنگی نهادهای فرهنگی را برعهده این مجمع گذاشتیم و بنده به عنوان رئیس هیأت امنا فعال هستم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه با جامعه بزرگ ناشرین که حدود 12 هزار نفر هستند و چند هزار کتابخانه و کتابدار مواجهایم، گفت: این مجموعه نیازمند واکاوی است. در حوزه کتابخانه تا سطح روستا باید کتابخانه شکل گیرد و کتابداری به عنوان شغل شمرده شود. باید به حوزه نشر توجه جدی داشته باشیم و کتابخوانی در جامعه مبدل به فرهنگ شود. اگر نتوانیم جامعه را کتابخوان کنیم آینده دچار چالش خواهد شد.
صالحی امیری با اشاره به اینکه دوازدهمین وزیر ارشاد در جمهوری اسلامی ایران شمرده میشود مشخصه دوازدهمین وزیر را دانش فرهنگی و تعامل با جامعه فرهنگی دانست و توضیح داد: با این جامعه نمیتوان آمرانه برخورد کرد چرا که جامعه اغناگر هستند، مفاهیم اجبار و باید، کاربرد ندارد. وزیر ارشاد باید روحیه سخت و سنگین تعاملی داشته و بپذیرد در فضایی تنفس میکند که دیگران حق حضور دارند.
وی طی پیامی به اصحاب فرهنگ و هنر گفت: روح برادری، همگرایی و روح اخلاقی برفضای مدیریت وزارتخانه باید حاکم باشد، حوزه فرهنگی حوزه دستور و بخشنامه نیست.
این مقام مسئول در وزارت ارشاد به دستور رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: سرعت بیشتر و نشاط فرهنگی بیشتر را به اهالی فرهنگ و هنر وعده میدهم این دستور رئیس جمهور است. نشاط فرهنگی بخشی از زیست جامعه فرهنگی ایران است.
این عضو هیأت دولت سبد مصرف فرهنگی جامعه امروز را نحیف دانست که باید تقویت شود، گفت: باید با شتاب بیشتر همراه با برنامه پیش رویم. از حاشیه به شدت پرهیز میکنم و با نظام برنامه حرکت خواهم کرد.
صالحیامیری بخش دیگری از سخنان خود را به اقتصاد فرهنگ، حوزه سینما و موسیقی اختصاص داد و گفت:در حوزه اقتصاد فرهنگ میزان گردش مالی دنیا 800 میلیارد دلار است، در کشور چین 120 میلیارد دلار صادرات فرهنگی شاهدیم و کره 42 میلیارد دلار؛ اما متأسفانه ما زیر 100 میلیون دلار هستیم در حالی که در حوزه فیلم، سینما، نقاشی، خط، هنرهای تجسمی و بسیاری حوزهها مثل انیمیشن میتوانیم در منطقه سرآمد باشیم چرا که تابلوهای نقاشان ما در منطقه با قیمتهای خوبی به فروش میرسد و چند روز پیش در حراج کریستی تابلوی یک میلیون و 200 هزار دلار به فروش رسید. ما از منابع انسانی بسیار بزرگ برخورداریم و سینمای ایران در منطقه با توجه به ظرفیتها میتواند حرف اول را بزند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در کشور سالی 100 فیلم به طور متوسط تولید میکنیم، ابراز داشت: 150 تا 200 میلیارد تومان سرمایهگذاری میشود، دولت هم کمک میکند اما ظرفیت نیروی انسانی امکان جهش دارد.
وی به فیلم «محمد رسولالله» که در ترکیه اکران میشود اشاره و گفت: این فیلم حتی میتواند در سایر کشورها هم اکران شود ما نمونههای چون آقای مجیدی کم نداریم از مختارنامه تا روز واقعه و شیار 143 همه جزو ظرفیتهای بزرگ کشور هستند. فیلم ما در دنیا نخل طلایی دریافت میکند که نشان میدهد در دنیا حرف برای گفتن داریم.
صالحی امیری به بخش موسیقی اشاره کرد که این روزها نمایندگان مجلس نیز از آن بسیار میپرسند، توضیح داد: در این بحث دو وجه محتوایی و تولید، توزیع و مصرف مدنظر است. جالب است که بگویم در حوزه موسیقی ما 2 عصر را باید همزمان در محتوا ببینیم اینکه هنرمند آلبومی تولید میکند باید در چارچوب مبانی باشد. وجه دوم به تولید و مصرف برمیگردد. مرکز اصلی تولید، توزیع و مصرف موسیقی در ایران صداوسیما است. زیرا بیش از 53 درصد تولید مربوط به این سازمان است، 25 درصد مربوط به آلبومهایی است که مجاز تولید میشود و حدود 20 درصد توسط افراد در شبکههای مجازی دانلود میشود و کمتر از یک درصد موسیقی اجرای زنده دارد. در سال کمتر از 700 هزار نفر در برنامههای زنده شرکت میکنند؛ اما ما 99 درصد را رها کرده و به آن یک درصد تکیه کردهایم و میگوییم مسئله کنسرت انحرافی است موسیقی نیاز جامعه ایران است.
وی موسیقی فاخر، دینی و آیینی ما را که حتی در تعذیه کاربرد دارد برجسته دانست و گفت: ما نمیتوانیم در جامعه ارزش موسیقی را نادیده بگیریم اما باید چارچوبهای قانونی و شرعی را برای تولید رعایت کنیم تا موجب دغدغه مراجع نباشیم.
این مقام مسئول سیاسیکاری در این فضا را نادرست خواند و گفت: به جای سیاسی کردن به این موضوع در فضای خودش رسیدگی کنیم من حتی چند جلسه با معاونت هنری مستقل داشتهام. موارد را بررسی کردیم؛ ما با انکار کردن یک پدیده راه را برای زیرزمینی کردن باز میکنیم در گذشته این مسئله بسیار نمود داشت اما امروز به شدت مصرف موسیقی زیرزمینی کاهش یافته است چون امکان دسترسی به کانالهای قانونی افزایش یافته است.
تعداد صفحات : 39